Кой е онлайн? | Общо онлайн са 14 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 14 Гости Нула Най-много потребители онлайн: 98, на Съб Окт 12, 2024 2:34 pm |
Гласувайте за нас!!! | |
Flag Counter | |
Статистика | Имаме 365 регистрирани потребители Най-новият потребител е Melanie.
Нашите потребители са написали 21252 мнения in 1206 subjects
|
|
| В света на сънищата | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Юн Хе Ми Study right!?
Брой мнения : 34 Join date : 29.03.2011 Име на героя : Юн Хе Ми
| Заглавие: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 6:36 am | |
| Ами, да започнем с един фен-превод xD на един от любимите ми стихове - този на Теодор Рьотке. Из нета го няма преведен, затова се заех да пренеса красотата му на български, макар и да не може да се сравнява с тази на английски. После (в следващия пост) вече ще пусна авторски стихове, за да ми се смеете xD
In A Dark Time
In a dark time, the eye begins to see, I meet my shadow in the deepening shade; I hear my echo in the echoing wood A lord of nature weeping to a tree. I live between the heron and the wren, Beasts of the hill and serpents of the den.
What's madness but nobility of soul At odds with circumstance? The day's on fire! I know the purity of pure despair, My shadow pinned against a sweating wall. That place among the rocks is it a cave, Or winding path? The edge is what I have.
A steady storm of correspondences! A night flowing with birds, a ragged moon, And in broad day the midnight come again! A man goes far to find out what he is Death of the self in a long, tearless night, All natural shapes blazing unnatural light.
Dark, dark my light, and darker my desire. My soul, like some heat-maddened summer fly, Keeps buzzing at the sill. Which I is I? A fallen man, I climb out of my fear. The mind enters itself, and God the mind, And one is One, free in the tearing wind.
По тъмно В тъмата, очите започват да зрат и срещам сянката си в потъмняващи нюанси. Чувам вика си в ехтящите гори - господар на природата ридаещ на едно дърво. Живея между чаплата и орехчето, зверовете на степта и змиите на усоя.
Какво е лудостта ако не благородство на душата при условие с последствие? Денят гори! Познавам чистота на пълното отчаяние, сянката ми забита на потящата се стена. Онова място насред скалите - пещера ли е или ветровита пътека? Аз имам ръба на пропастта!
Постоянни бури от разговори! Нощ плуваща със птици, яростна луна и в плоския ден идва отново полунощ. Човек отива далеч, за да разбере какъв е всъщност - смъртта на собственото си "аз" в дълга нощ без сълзи. Всички естествени силуети излъчват неестествена светлина.
Тъмна, тъмна е моята светлина, а още по-тъмно е желанието ми. Душата ми, като подлудена от топлината лятна муха продължава да бръмчи до тавана. Кое "аз" съм аз? Пропаднал мъж, изкачвам се нагоре по страха си. Съзнанието навлиза в себе си, а Господ в съзнанието. И едно е Единството, свободно в разкъсващия вятър.
| |
| | | Юн Хе Ми Study right!?
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 6:44 am | |
| ето ги вече и рожбите на собственото ми откачено въображение ^^ Крадец на звезди Разцъфват в плътта на небето бездиханни звезди. Приятели на Луната, на Слънцето по-малки сестри. Но сред тъмната материя се прокрадва крадец. С безсрамна ръка събира звезден прашец. Сълзите им покриват грешното небесно тяло, яростни юмруци счупват изкривеното земно огледало. Писък и край.
А Утринта бе тиха. Когато отворих очи, видях в твоите ръце как бързичко се скриха звездни лъчи.
Несбъднат стих Несбъднат стих, удавен във вишнев цвят, побира в дланта си целия свят. Докосва те със своята захарна самота, която прилича повече на плуваща в ром тишина. Не може сам да си признае, че е уязвим като дете. И че има пукнатина в стъкленото си сърце. Песента, която пее е неговото възхищение, носещо в себе си скрито отмъщение. С живота се опитва да се надтанцува, но не може за нея да спре да тъгува. Недовършен стих спи в неговата душа. Неговата мечта лежи някъде далеч от него сама. Само аз гледам в тъжните му очи и си казвам на ум : „Не вижда в стъклото теб, по-добре замълчи.”
| |
| | | Чейс О'Конър All the normal people in the world.
Брой мнения : 102 Join date : 12.03.2011 Име на героя : Чейс О'Конър
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 7:00 am | |
| | |
| | | Кари Престън
Брой мнения : 115 Join date : 29.03.2011 Име на героя : Кари Престън
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 7:01 am | |
| Страхотни са !!!! <333333 | |
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 8:20 am | |
| Благодаря и на двама ви ^^ | |
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Мар 31, 2011 10:02 am | |
| В лошо настроение съм. Ето го и резултатът : Спомен от разтопени сънища Спомен от разтопени сънища или мечта обляна в синьо.
Жена в безвремието търсеща или душа разлята в капка вино.
Сърце от черен камък или очи заспали наред със сива пустота.
Зов на адски пламък или лъжи продали себе си и вечността.
Спомен от разтопени сънища или … очи жигосани със тъмнина. Черен зов и черна смърт заспали са и в твоята душа. | |
| | | Кендра Уилкинсън
Брой мнения : 135 Join date : 04.04.2011 Име на героя : Кендра Уилкинсън
| Заглавие: Re: В света на сънищата Сря Апр 06, 2011 12:41 am | |
| | |
| | | Дияна МакКуин V.I.P.
Брой мнения : 500 Join date : 04.03.2011 Име на героя : Диана МакКуин
| Заглавие: Re: В света на сънищата Чет Апр 28, 2011 5:32 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: В света на сънищата | |
| |
| | | | В света на сънищата | |