Кой е онлайн? | Общо онлайн са 6 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 6 Гости Нула Най-много потребители онлайн: 98, на Съб Окт 12, 2024 2:34 pm |
Гласувайте за нас!!! | |
Flag Counter | |
Статистика | Имаме 365 регистрирани потребители Най-новият потребител е Melanie.
Нашите потребители са написали 21252 мнения in 1206 subjects
|
|
| Кафене "Vertigo" | |
|
+7Катрин Пиърс <3 Нейтън Флувър Джейс Петифър Юн Хе Ми Стивън Джерард Бен Барнс Annabelle Carter 11 posters | |
Автор | Съобщение |
---|
Нейтън Флувър Study right!?
Брой мнения : 70 Join date : 27.03.2011 Име на героя : Нейтън Флувър
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Нед Апр 03, 2011 1:00 am | |
| - Странен въпрос. - промълви в отговор той. - Е? - Кат почака отговорът на Нейтън. Нейт само се усмихна, незнаеки какво да отговори. Нима и той имаше отговор? Хах, беше му писнало, искаше промяна, може би. Или пък защото имаше всичко, което пожелае и беше безразлично къде е и с кого. - Всъщност, просто обичам промените. Когато бях в Торонто имах всичко, но ми писна. Едни и същи хора, тъпи купони пък и малко промяна трябва да се отрази добре. Катрин само кимна, отпивайки от кафето. - А сега и тъпия университет. Ъргх . - намекна той. - Ти учиш или вече работиш? | |
| | | Катрин Пиърс <3 Study right!?
Брой мнения : 184 Join date : 17.03.2011 Име на героя : Катрин
Информация за героя. Семейство:: сестра-Nikole Wild Гадже:: Ноуп БФФ:: Ariadne Dawson.,Alisa Kerr
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Нед Апр 03, 2011 1:05 am | |
| - Ти учиш или вече работиш? - Мдам уж "уча"..-отвърнах - Ти къде?Аз съм в Калифорнийския.-попитах Запалих втора цигара и погледнах през прозореца..валеше. "- Ужас"-помислих си,защото нямах чадър..е явно пак щях да претендирам за мис мокра фланелка. | |
| | | Нейтън Флувър Study right!?
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Нед Апр 03, 2011 4:12 am | |
| - И аз "уж" уча. - промълви той, като дръпна от цигарата и я метна в пепелника, като тя лека по лека изкасваше. Той се замисли, като стоеше така да се сети името на университета .. Кой беше .. забога. - Мисля, че същия. - отгвори той, като кимна. - Мда. - допълни се, а след това видя как навън се светка и започна да вали лошо. - Супер .. А сега дори вали. По-лош няка как да стане този ден. - измъмри, като допи кафето и преглътна. - Сама ли живееш, гадже, роднини? - обичайните скучни въпроси обитаваха главата на Нейт. | |
| | | Катрин Пиърс <3 Study right!?
Брой мнения : 184 Join date : 17.03.2011 Име на героя : Катрин
Информация за героя. Семейство:: сестра-Nikole Wild Гадже:: Ноуп БФФ:: Ariadne Dawson.,Alisa Kerr
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Нед Апр 03, 2011 9:00 am | |
| - Какво по-лошо от един дъжд ти се е случило днес?-попитах скептично. - Мне .. живея с едни приятелки,но едната май ще се изнася при гаджето си.. - Гадже..ама ти сериозно ли питаш?!? Не нямам или поне не сериозно..-казах и поклатих глава невярващо. - Ти?-попитах,колкото да не замре разговора. | |
| | | Нейтън Флувър Study right!?
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Сря Апр 06, 2011 8:07 am | |
| Нейтън погледна към прозореца, гледайки дъжда. О, боже .. - Аз .. извинявай, трябва да тръгвам. - промълви той, като бързо се изправи и остави няколко долара на масата. - Беше ми приятно, но .. имам една задача. - каза Нейт, като бързо се изнесе навън из дъжда с една качулка.
/за да не проточвам РП-то .. / | |
| | | Александър Девънпорт
Брой мнения : 39 Join date : 25.04.2011 Име на героя : Александър Девънпорт
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 8:15 pm | |
| Главата ми щеше да се пръсне. Бях ненаспан, а телефонът ми не спираше да звъни. Все едно от мен зависеше света или нещо подобно, но пък можеше и да зависи. Бях журналист, нали? А от тях се изисква да са на крак постоянно и да знаят всяка една прашинка за случващото се точно сега. Но сега разговорите, които водех не бяха от този тип. Звъняха ми приятелите ми възмутени от решението ми, че съм решил да се преместя далеч от тях. - Пич, какво ти трябваше да ходиш чак там...- възмутеният глас на Ерик се чу в слушалката в момента, в който отговорих на обаждането.- Само не ми казвай "нов шанс, нови възможности"- изимитираме възмутено, а аз се засмях. - Като знаеш какво ще ти кажа защо ми звъниш?- попитах го аз и се усмихнах щом погледът ми фиксира кафенето- нищожна стъпка за човечеството, огромна стъпка за мен. Помислих си доволен секунда преди да вляза. - Затварям ти, Ерик, все още не съм пил кафе.- казах му кратко и приятелят ми кимна и ми пожела да изпия и едно за него, без това съм го пиел направо с варели. Хах, колко е забавен. Саркастично подметнах наум и влязох вътре. Отправих се директно към една от масите към прозореца и изчаках сервитьорката да дойде. Имах чувството, че и отне години, за да пристъпи към моята маса, но въпреки това се усмихнах. - Здравей, сладкиш- казах и, тъй като не бе на повече от 19- Искам силно кафе във възможно най-голямата ви чаша- намигнах и, а тя ме погледна леко смутено, но въпреки това ми кимна и се отдалечи от масата. А аз от своя страна се загледах през прозореца навън. | |
| | | Скарлет Грейс
Брой мнения : 444 Join date : 19.03.2011 Име на героя : Скарлет Грейс Години на героя : 30
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 8:28 pm | |
| След дългата нощ обсипана с разговори на плажа аз се прибрах и се приготвих да изляза. Изкъпах се и изправих косата си. Не ми се занимаваше с грима, за това сложих много малко спирала, което ми отне няколко секунди. Много ми се спеше, бях уморена, но знаех, че ме чака работа. Трябваше да си търся тоалети за фотосесиите. Това нетрябваше мениджъра да го направи.- попитах се наум и забелязах табелата на Кафене "Vertigo". Бях сигорна че заведението ще е пълно, но ми се пиееше страшно много кафе. Влязох в кафенето и затворих след мен вратата, отдръпнах се малко в дясно, за да не съм точно пред входа и се огледах са свободно място. Нямаше начин да си тръгна. Навсякъде имаше хора. Имаше 2 маси с по един човек на една от тях имаше един дядо, а на другата едно момче. Пгледнах ги два пъти и реших да отида при момчето, което имаше камера до себе си. Дано не е папарак- помислих докато вървях към него. Стигнах до масата. Момчето гледаше навън , а аз започнах да го разсейвам - Здравей може ли да седна до теб, докато се освободи някое местенце?- попитах, като седях права до масата. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 8:41 pm | |
| Този град можеше и да ми хареса. Не беше Вегас, но и Ел Ей си имаше очарованието. Никога не спеше, а и бе пълно с най-различни хора, а колкото хора, толкова и гледни точки. А за един журналист гледните точки, наистина, играеха основна роля в професията му. Усмихнах се леко, макар да рискувах да изглеждам странно не ми пукаше особено. Предимството да си на 26 е, че гледаш по-реално на живота и спира да ти пука за мнението на околните. Така загледан дори не усетих, че някакво момиче се е приближило към мен. Не слушах особено внимантелно, но щом видях питащия и поглед реших, че моли да се присъедини към компанията ми. Грешка от нейна страна, защото сутрин бях крив, но можех поне за малко да бъда учтив, нали? Нямаше да ми коства абсолютно нищо. - Да, заповядай.- посочих и стола срещу мен и прибрах фотоапарата. Нямах и на идея защо в момента е с мен, но имах чувството, че съм излязъл на доверие от хотела без да знам какво правя. Поклатих глава и върнах вниманието си на русокоската пред мен. - Добро утро- започнах аз. Все пак щяхме да седим на една маса, защо да не се опознаем.- Аз съм Александър, приятно ми е мис!- усмихнах се ласкаво и подадох ръка през масата, за да се здрависаме. Брей! Кой да знае, че съм бил толкова възпитан. Засмях се леко, а в същия миг келнерката постави чашата с горещо и ароматно кафе пред мен. - Благодаря ти, сладкиш.- отвърнах и леко, а тя се изчерви и се отдалечи забързана. | |
| | | Скарлет Грейс
Брой мнения : 444 Join date : 19.03.2011 Име на героя : Скарлет Грейс Години на героя : 30
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 8:49 pm | |
| Момчето се съгласи, а аз седнах до него. Изглеждаше ми странно. Сякаш се правеше на някой друг. Мога да различа то ва защото съм актриса и знам как и кога хората се преструват. Не казах нищо. Момчето се представи, а аз отвърнах на поздрава му. - Мхм, а аз съм Мери!- казах като си спестих фамилията и презимето. Исках само да не ме разпознае като актриса или фотомодел. Донесоха му кафето и сервитьорката набързо се притесни и сбързи крачки тръгн а към бара. Мене все едно ме нямаше. Мързеше ме дори да извикам, за да дойде милото момиче, което беше сваляно от Алекс. Погледнах момичето което гледаше към нашата маса и след 10 секунди дойде. Тя изгледа Алекс а аз се изхилих. - Би ли ми донесла като неговото кафе, но в малко по малка чашка!- казах с насмешка, а момичето кимна и се запъти към бара. Погледнах Александър и се засмях. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 9:01 pm | |
| - Ще се отровиш, Мери.- казах и с усмивка преди да отпия от кафето си. Всъщност чашата ми приличаше повече на купа и даже не бих се учудил, ако наистина беше такава. Надали някой друг освен мен пиеше такова кафе в промишлени количества. - Май аз съм виновен, че не взе поръчката ти още първия път, нали?- попитах я най-искрено преди да се засмея. Не беше нарочно, но момичето бе решило, че ме харесва, а явно си мислеше и обратно- че аз я харесвах- тъй като я нарекох сладкиш. Но тя си беше сладкиш. Бе почти на същата възраст като една от сестрите ми и бе по-силно от мен. Наричах всяка една от сестричките си с гальовни имена, а и на тях им харесваше... или поне не се бяха оплаквали. Поклатих глава, за да проясня мислите си. Винаги съм се дразнел, когато компанията ми мълчи, а май сега аз правех същото. - Е, какво те води насам, Мери?- завъртях любопитни очи към нея и извадих кутията си с цигари. Взех една между устните си и я запалих. Дръпнах си силно и издишах настрани, но не сетих, че не бях сам.- Пречи ли ти?- попитах бързо и погледнах към цигарат. Силно се надявах да ми каже не, тъй като комбинацията никотин плюс кофеин ми бе любима, а и цигара с кафе си бе моята традиция. Подлудявах всички с тях, но тъй като харесваха мен, се примиряваха с навиците ми.
| |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 9:10 pm | |
| Момчето си помисли нещо, а аз го гледах. Все едно си говореше сам. И аз правя това много много чето. - Ъм не не си ти виновен. Момичето те харесва, но ти май не! А тук съм, за да пия кафе- казах и се усмихнах, като вдигнах рамене. След няколко минути поръчката ми дойде. Благодарих на момичето, а то сякаш изпитваше гняв. Може би заради мен. След като остави сметката присфи очи и ме изгледа алчно. - Мисля, че тя наистина си пада по теб!- казах като върнах поглед към сервитьорката. Засмях се леко и отново погледнах към Алекс. Извади цигарите си и ме попита дали ми пречи. - Живеем в свободна страна.- казах и извадих моите цигари. Усмихнах се и започнах да ровя за запалката си. Не я намерих. - Може ли огънче!- попитах и без да искам отговор нахално си запалих цигарата. Отпих от кафето и подпрях глава на ръката си като тя беше подпряна на масата. Загледах се в дърветата докато си дръпвах от цигарата. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 9:24 pm | |
| - Както всички нас- посочих препълненото кафене и с усмивка на уста допълних.- Подвластни на силата на кофеина- и се засмях съвсем леко. Ако кафето спадаше към графата с наркотиците, то аз определено бях зависим от доста дълго време. Можех без цигари, вода и все нещa от този род, но без кафе наистина ми беше доста трудно. Тъй като то ми помагаше да се запазя в кондиция, когато трябва да съм на крака повече от 24 часа. Пък и дори да не съм на крак, кафето си беше наистина зареждащо с живот. Но не го харесвах със сладникавите му добавки. Обичах чисто черно кафе, което бе доста силно. - За нейно разочарование обаче, аз нея харесвам- отвърнах на Мери и си дръпнах от цигарата си. Явно нямаше нищо против, защото миг по-късно и нейната кутия се появи на масата. "Свободна страна, свободна воля" или нещо подобно бе мотото на един от клубовете в училище, но не можех да си спомня чий, за да го цитирам правилно. Както и да е реших, че е без особено значение щом не можех да си го припомня. Загледах се в момичето пред себе си, докато отпивах от кафето си и чертите на лицето и ми се сториха познати. Бях я виждал някъде, но не на улицата или нещо подобно, както примерно съседа си. По-скоро по телевизията или пък беше билбордове. Отне ми минута преди да се сетя. Може би бе минус за мен, но пък се сетих, нали? - Ти си актриса!- отвърнах и победоносно и я накарах да ме погледне. | |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 9:36 pm | |
| - Как позна!- казах и го погледна подозрително.- Актриса съм да и ако се сетиш за имената ми няма да си герой!- казах и се засмях такаче да не се чуе много. Облегнах се назад и се загледах в Алекс. Беше ли ми познат- питах се. Загледах камерата, която стоеше до него и си помислих, че е известен. Май го бях виждала някъде, но за да не се изложа не зпочнах да го подозирам. - Ъм ти си Александър, който има камера. Какво работиш? Журналист, режисьор, фотограф?- започнах да разпитвам. Взех чашата и отпих от кафето. Направих странна физиономия, защото в кафето ми имаше много захар. - Май някой е прекалил със захарта!- казах сериозно и погледнах към барманъ, а после към момичето което блееше на некъде. Станах с чашата си и отидох до момичето. Не забеляза, че има някой до нея, за това нарочно излях малко от кафето на обувките й. Тя погледна и сякаш се стресна. Влезе в някаква стая и след 1 минута чакане излезе с други обувки. - Случайно да казах кафе с много захар? - казах и ядосано сложих чашата на плота. Барманът взе чашата и започна да прави другото кафе. След малко беше готово, а той започна да отваря едно пакетче захар. Взех чашата от ръцете му. - Мерси!- казах любезно и се усмиханх на барманът, а момиче ме гледаше вкаменено. - Мразя това. постоянно се случва в това кафене!- казах като се тръшнах на стола. Отпих от кафето и се усмихнах самодоволно. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 9:52 pm | |
| Трябваше да се чувтсвам предизвикан или подигран за това, че не можех да се сетя фамилията и. Сигурно наистина трябваше да сетя, но ей, все пак е сутрин... А и обикновено аз помнех само малките имена на хората. Никой не се бе оплакал досега. Дори шефът ми, всъщност вече предишният, ме заставяше да му говоря на "ти". Иначе се чувствал прекалено остарял. Усминах се съвсем леко напрягайки се да сетя имената и и те сякаш изплуваха мигновено. - Ти си Мери Вам Пир.- хах, видя ли, мис? Сетих се. Помислих си доволен и съвсем леко се засмях на прозрението си.- Даже си мисля, че като малък те гледах в онзи сериал, чието име не мога да си спомня. Каква изненада...- подметнах саркастично по адрес на паметта си, но реших да и дообесня за какво точно и говорех в момента.- Ти беше на две или на три. Беше сладка...- допълних и усмивка се появи на устните ми.- А сега си красива- казах и. - Не убивай сервитьорката, моля те!- пошегувах се, когато Мери стана от масата и с почти бойна стъпка се приближи към момичето на бара. Имаше няколко минутна "борба", ако може така да се нарече "банята" с кафе и русокоска се върна на масата ни с почти мълниеносно изражение. - Хайде, усмихни се!- подканих я. Не обичах намръщени хора, затова и самият аз избягвах да се мръщя. Все пак един живот живеем защо трябва да го пропиляваме така- сърдити, намусени, ядосани. Макар че и на мен отвътре ми идваше да се мръщя се стараех да го избягвам. Не винаги ми се получаваше, но все пак. Забравил, че заговорихме за мен за малко да пропусна да и отговоря, но се присетих на време и отвърнах. - Александър Девънпорт- журналист и любител фотограф. Поне засега и в този град. Иначе съм бил и режисьор.- допълних по-тихо, тъй като реших, че надали я интересува особено. Дръпнах от цигара си и малко по-късно отпих голяма глътка от кафето си. Със скоростта, с която го правех скоро можеше да ми се наложи да си поръчам ново. | |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 10:04 pm | |
| - Браво сети се! Ура!- казах и след малко отново станах сериозна. Toй каза какъв е. Орпих отново от кафето и се усмихнах докато го слушах за първата ми роля във филм. Докато той ми преразказваше 2-та ми годинка, аз си спомнях всичко и сякаш като на кино си го гледах през прозореца. Сетих се за баща си, който играеше баща ми и във филмът. Обърнах се и се усмихнах. Сякаш той ме развесели, което ставаше мноого рядко. - Бях мъничка!- казах и се усмихнах миличко...Отпих от кафето и после дръпнах от цигарата. Опитах се да забравя за случилото се преди малко, а през това време Алекс ме разсмиваше. Незнам кое по точно ми беше смешно сякаш като бях с него сякаш настроението ми се промени във весело. След като той каза и другото си име ми се стори много познато. Бях го чула или чела от някого. - Мисля, че съм чувала или чела за теб и също така мисля, че беше от друга държава!- започнах да си спомням сатията или разговора за Девънпорт. - Също така си имал лошо детство ако не се лъжа?- казах въпроситело и спрях да говоря. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Пон Апр 25, 2011 11:00 pm | |
| - И ходеше на опашка или две! Беше бебе.- казах и с усмивка при спомена за оновa русо дете, което ходеше из телевизора ни. Сестра ми я бе посочила и бе казала, че и тя иска да e там, за да си играят. Спомних си с умиление последните щастливи мигове от детството си, защото малко по-късно то се обърна с краката нагоре и аз престанах да бъда дете... или по-точно престанах да се държа като такова. Запонах подобие на работа, за да мога да помагам на мама. Бях пораснал преждевременно, но като че ли това ме бе направило човек, един вид. Не можех да кажа, че съм благодарен за това, че баща ми почина, но това ме научи да съм корав и да мога да се справям сам с живота. - Американец съм. Или поне съм роден тук.- отвърнах с усмивка, докато тя се смееше. Откакто бе седнала при мен бе усмихната и често се кикотеше. Можех да приема като собствена заслуга, но най-вероятно тя все още си бе онова слънчево дете щъкащо из телевизора. Засмях се леко и допуших цигарата си преди да изгася фаса в пепелника пред мен.- Майка ми e със славянски корени и по тази причина съм Александър, а не Алекзандър. Вярно, че буквата е просто една, но сменя цялото звучение.- допълних преди да се засмея на собствените си разпилени мисли. Харесвах името си, а и в Америка наистина бе рядко срещано, тъй като всички предпочитаха версията със "з". Както и да е, поклатих глава и погледнах отново Мери. - Виж за това си права!- отбелязах с тъжна усмивка и се опитвах да си припомня откъде е възможно да е прочела това за мен. Не бях известен или поне така си мислех. Беше ми странно актрисите да са наясно с това кой съм, но може би трябваше да съм поласкан?! - А къде си го прочела?- не се сдържах и я попитах. | |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 7:11 am | |
| Слушах го с интерес като бях оставила цигарата си в пепелника и отпивах бавно от кафето. Гледах го право в устните, докато разкзваше за мен, а после обърна темата и за своео минало. Замислих се за имената Александър или Алекзандър. Мисля че първото повече ми харесваше. - Александър е хубаво име. Според мен е по-хубаво от Александър със "З"!- засмях се леко и за пореден път отпих от кафето. Той попита от къде знам толкова за него. Не знаех какво да кажа. По-точно не си знаех отговорът, който можеше да бъде само незнам. - Незнам- казах и се засмях, защото мислите ми събираха само тая дума- ами мисля, че са ми казвали за теб или го бях прочела. Наистина не съм сигурна, ако с нещо съм те обидил само ми кажи. Смисъл ако не ти се говори за детството ти споко ще те разбера!- казах и се отместих още към прозореца. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 7:26 am | |
| - Може би и ти притежаваш славянската жилка!- пошегувах се, след като тя потвърди, че славянската версия и звучи по-добре. Запалих нова цигара и си дръпнах жадно, изтръсках пепелта и потропах пръсти по масата опитвайки се да се съсредоточа в разговора ми, но мислите ми все бягаха от спомен на спомен. Бе интересно да знам какви неща са се отпечатали в съзнанието ми, но и тежко да си припомням какво съм преживял. Чудех се как, за Бога, съм имал силите да се справя на такава крехка възраст, но вече се научих нищо да не ме учудва така, че сигурно е възможно. Може би дори ми е било лесно...? Хах, последното е изключително малко вероятно. Но след като успях да преодолея и установя живота си вече нищо не ми се виждаше трудно и успявах да се справя с всякакви задачи. - Брей, кой да знае, че съм известна личност.- добавих и усмивка разцъфна на устните ми. Ако бях известен в професионалните среди, определено щях да получавам нови ангажименти и туко виж някой ден успея да се отделя и създам собствен вестник. Това ми бе мечта още щом завърших университета. Всъщност мисля, че ми беше цел, защото за мен мечтите бяха нещо прекалено абстрактно, нещо, до което не можеш да се докоснеш. А винаги можеше да се стремиш към някаква цел и да изпиташ удоволствие щом я постигнеш. Поклатих леко глава и се присетих, че Мери отговори на въпроса ми с "Не знам". - Явно май не само аз съм разсеян- допълних, тъй като момичето си нямаше спомен откъде бе запозната с моята особа.- И нямам против да говорим за деството ми, то е част от мен. Не е нещо, от което се срамувах.- за малко и аз щях да забравя, че имам да и дам отговор.
| |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 7:36 am | |
| След като Алекс се пошегува с името си или по-точно славянския останахме в минутка мълчание. Той си помняше за миналото си, а аз се опитвах да се сетя от кого бях дочула за него. Спомних си само, че той не беше от Лос Анджелес, но друго но откъде знам изобщо мислите ми не го побираха. След малко той се усети, че аз отговорих и му зададох въпрос и започна да приказва сладко сладко. - Ами да ти сам каза, че е рано!- засмях се и започнах да го слушам. Той нямаше нищо против да го питам, но все пак аз бях наистина любопитна, за точа реших замалко да спра да говоря. Взех чашата и отпих след малко дръпнах и посдната останала част от цигарата и започнах да мисля. Явно бях доста разговорлива. Идваше да го питам нещо или да му кажа нещо. Естествено не се сдържах и започнах да бъбря. - Ъм какво те води тук?- отново започнах да любопитствам и след мако усъзнах, че много нахалствам. Все пак не бях дошла тук да занимавам хората с въпроси, а да пия кафе и да изпуша една или повече цигари. - Ако искаш не ми отговаряй просто ми е странно като е тихо!- казах и се засмях. | |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 8:07 am | |
| Потропвах ритмично с пръсти по масата опитвайки се да си припомня мелодията на една детска песничка, но нещо не ми се получаваше добре, тъй като бях почти на сто процента убеден, че в момента си тананикам песента от филмите за Индиана Джоунс. Явно снощният филм имаше толкова голямо влияние върху мен, че мелодията все още не можеше да ми излезе от главата. Засмях се леко и отпих глътка от кафето си, заслушан в следващия въпрос на момичето пред мен. - Нов шанс, нови възможности- изрецитирах мотото си, заради което всичките ми приятели се бяха ядосали. Не им харесваше, че аз съм тук, а те във Вегас, но там вече аз не виждах просперитет. А и смятах, че новата обстановка щеше да ме вдъхнови. Не, че не ми липсваха приятелите и познаните ми, но от малък бях всикнал често да сменям градовете, затова за мен бе нормално да променям местоживеенето си. Нямах дори проблеми с адаптацията. - Права си, тишината е странна. И аз не я харесвам- съгласих се с теорията и. Тишината понякога дори ме плашеше. За мен тишината значеше смърт, защото след като татко си отиде мястото му на масата беше тихо... И оттогава тази асоциация сякаш се бе татуирала в мозъка ми. Разтърсих глава, за да прогоня натрапчивите мисли и дръпнах от цигарата си, за да подсиля ефекта. На бързи глътки допих кафето си и щях да си поръчам още, но реших, че може да започна да треперя. Рядко се случваше, но не ми се рискуваше. Днес бях странно спокоен. - Кой ти е любимият град?- зачекнах съвсем различна тема, но пък ми беше интересно. Обичах да пътувам, бе станало част от мен. Бях се превърнал в един вид номад и естествено си имах любими градове, затова и харесвах темата относно тях. Имах богат опит и можех лесно да оспорвам. | |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 8:15 am | |
| Алекс отговори кратко и ясно на въпроса ми. Запечатах отговорът в съзнанието си и се питах дали мога да го цитирам. Това беше доста сполучливо казано и много ясно. Той се съгласи с мен, че тишината е странна и след малко потъна в дълга мисъл или спомен. Как е преживял всичко това което бях чула или прочела- попитах се на ум и го загледах като не се усетох че го гледам право в очите. Сякаш ми беше познат, но това не беше така познвахме се само от 30 минути. Попита ме за любимият ми град. - Любимият ми е Ню Йорк след това Лос Анджелес и после може би Маями!- казах като имах чуството, че нещо съм объркала. Не спирах да го гледам и не се усетих. Много мразех мен да ме гледат, но аз с удоволствие си зяпам хората. Той ме изгледа въпросително, като вдигна рамене, а аз за миг се отплеснах. - Ъм извинявай!- казах- Ами твоят л'бим?- попитах и се загледах навън.
| |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 8:32 am | |
| - За какво?- попитах неразбрал защо получавам извинение. Обикновено аз бях този, който се извиняваше без причина, тъй като често се улисвах в мисли и спирах да слушам за какво се говори. И щом ме попитаха за мнението ми първото, което излизаше от устата ми бе "извинявай" или "съжалявам". Струваше ми се най-правилно, защото карах събеседника си да повтори думите си. Понякога беше изнервящо, но щом говориш с мен ще трябва да го преглътнеш. Помислих си с усмивка и с палец очертах контурите на долната си устна. Имах навика да го правя и с течение на годините бе успяло да се превърне в мой нервен тик. Не ми харесваше, тъй като човек можеше да "прочете" емоциите ми... макар че и без да го правех аз ясно успявах да покажа какво чувствам и защо го чувствам. - Моят любим град е Вегас. После Ню Йорк и Сан Франциско. Харесвам и Чикаго. Все пак е родният ми град, но въпреки това не мога да кажа, че е сред любимите и.- отвърнах и тъкмо, когато загасих и втората си цигари и опитвах да застана мирно. Без да пия кафе или да пуша или да потропвам или да си тананикам. Да застана като голям човек и да се съсредоточа в разговора ни.- И Сиатъл притежава някакъв чар, и Ел Ей, всъщност. Макар да пристигнах съвсем скоро градът ме заплени.- отвърнах и с усмивка и посочих хората и сградите навън. | |
| | | Скарлет Грейс
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 7:58 pm | |
| Когато той ме пита защо му се извинявам аз само поклатих глава и се загледах как той потропва на масата с пръсти. Ритъмът ми беше познат, а колкото до отговора аз не можах да разбера как не е разбрал, че цели 5 минути го зяпам в очите. Е все тая- казах си наум и се облегнах на седалката. Не казах нищо замълчах си. Той започна да си мисли отново нещо, а аз отделих поглед от природата или по-точно от фризьорския салон табелата му и го погледнх въпросително. Алекс не ми обърна особенно внимание или изибщо не ме видя. Гледаше в една точка и си мислеше нещо или казвашр нещо. След като той каза, че родния му град не е сред любимите му аз си го погледнах тъжно, защото от този разговор той наистина доказа, че детството му е било ужасно. Погледнах сградите и се сетих нещо. Можеше да се поразтъпчим естествено ако Алес можеше да стане и да запази равновесие и да се съгласи. Поклатих глава и се усмихнах. - Алекс искаш ли да се поразходим?- запитах и взех телефона си. Слушалките ми бяха включени. Сложих едната, за да чуя отговора на Александър и започнах да потропвам с крак ритъмът на песента.
| |
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Апр 26, 2011 8:09 pm | |
| И тъкмо щях да отговоря, но телефонът ми извибриба по плота на масата и подскочи. Ако нямах не знаеше какви "фокуси" извършваше машинарийката, като подскока преди малко, със сигурност щеше да се стресне. Взех iPhone-a си в ръка(До къде се бях издигнал, нали? Щом можех да си позволя iPhone...) Помислих си тъжно и поклатих глава, докато се загледах в екрана на телефона си. Отгоре бе изписано името на Ерик и олигофренската му снимка ми се плезеше отсреща. - Ще имаш ли нещо против да вдигна?- попитах учтиво момичето пред мен, но въпреки това не дочаках отговор. Търпението ми не бе сред добродетелите ми, а любопитството ми бе ужасно добре развито. Натиснах приеми и гласът на Ерик прогърмя в ухото ми. - Това, че все още съм ти сърдит не означава, че ще те оставя бездомен.- познатият му смях допълни веселия му тон и той се чувстваше горд от своето си открие, което аз все още не бях научил. Моля те, нека не беше някоя глупост.- Намерих ти къща, апартамент и запустяла пожарна. Но трябва да ги прегледаш днес.- обяви ми най-безцеремонно приятелят и добави само- Ще ти пратя смс с адресите, но е по-добре да тръгнеш ВЕДНАГА!- изкрещя последното и връзката прекъсна. Стоях за минута като гръмнат, тъй като разговорът беше странен, но последва смс с първия адрес и уречения час за среща. Погледнах часовника си и установих, че нямам особено време, за да се шлая. Все пак наистина ми трябваше дом. - Колко и да ми бе приятна компанията ти, Мери, време е да се лиша от нея.- усмихнато и отвърнах, докато вадех портфейла си.- Имам оглед за нов дом- обясних на питащия и поглед и оставих нужната сума, за нейното и моето кафе, на масата преди да се навдигна от стола си.- Дано се видим пак.- намигнах и весело и взех апарата си в ръце. Хайде, Ел Ей, щурмувам те! Засмях се, докато напусках кафенето. | |
| | | Dennis Papageorgiou Study right!?
Брой мнения : 50 Join date : 24.07.2011 Име на героя : Dennis Papageorgiou Tou Stephanou Години на героя : 35
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" Вто Юли 26, 2011 4:24 am | |
| Това състезание с колегите изцели и малкото енергия която ми бе останала. В момента имах нужда от малко почивка. Както бях с медицинската униформа, хванах чантата си както й няколко документа и потеглих. Краката ме отведоха в кафене "Vertigo". Хубавото бе, че е само на две пресечки от работата ми. Обедните почивки в повечето дни си бяха направо блаженство. Влезнах вътре и седнах на една от празните маси точно до прозореца. Поръчах си студен чай с лед и лимон и извадих документите докато ми го донесат. Имах прекалено натоварен график, затова трябва да съчетавам всичко и да работя дори в почивките. Прекарах пръсти през косата си. - Подяволитее... - Казах много тихо, за да не ме чуе някой. Нещо тук не беше наред, симптомите бяха едни, а изследванията други... Имаше нещо което пропускам, а не биваше това да се случва. Знаех, че дори една малка грешка може да бъде фатална. Отпих от чая и сбърчих вежди. Нямаше да позволя някой да умре заради мен. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Кафене "Vertigo" | |
| |
| | | | Кафене "Vertigo" | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |